Nog even geduld. Binnenkort komt onze volledig vernieuwde website online.

10 tips voor een resultaatgerichte online video

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 13:59

Video is nu een veel geprefereerde manier om elk type informatie online te delen zoals van het beantwoorden van dagelijkse consumentenvragen of het vertellen van verhalen achter de schermen over uw organisatie,

tot het uitleggen van een ingewikkeld bedrijfsmodel via aantrekkelijke animatie.

Als je dat nog niet hebt gedaan, hoe begin je dan met videomarketing?

Als u online video gebruikt, hoe maak j deze dan het meest effectief en bereikt je meetbare resultaten?

1. BEPAAL UW PUBLIEK

Kent je publiek? Wie wil je bereiken: waar zijn ze - online en offline - wat vinden ze leuk, waar zoeken ze naar? Je zult je bericht moeten vertalen in een ander plot en een andere toon, afhankelijk van je publiek.
Je inhoud op de juiste manier richten is ook ongelooflijk belangrijk bij het maken en publiceren van online video. Als het favoriete platform van je publiek Facebook is en jouw publiek bezoekt pagina's over fotografie, dan wil je een video maken die is geoptimaliseerd voor Facebook en deze een boost geven aan mensen met die interesse.
Doe onderzoek naar je publiek. Dit is je eerste stap op weg naar videosucces.

2. STEL UW DOEL IN

Je kent je publiek, wat wil je hiermee bereiken? En hoe snel wil je het bereiken? Een video om uw bedrijf te promoten, zal waarschijnlijk heel anders zijn dan een uitleg over uw nieuwste product. Nadenken over doelen is de sleutel tot videoproductie, omdat je doel elk onderdeel van het proces zal beïnvloeden - van welk verhaal je wilt vertellen, hoe je het gaat vertellen, hoe lang de video zal zijn en waar, wanneer en hoe het zal zijn gepubliceerd en gepromoot.
Om meetbare resultaten te bereiken, moet je eerst een duidelijk doel stellen.

3. STRUCTUREER JE ONLINE VERHAAL

Zo voorkom je dat mensen scrollen! Slow burn intro's, die er geweldig uitzien op tv kunnen de dood betekenen voor sociale video. Laad de belangrijkste informatie vooraf en ontwikkel vervolgens het verhaal zodra u de aandacht van het publiek heeft getrokken. 

4. HOU REKENING MET DE MET VERSCHILLENDE PLATFORMEN

Je weet waar je publiek online is, voor dat platform wil je een video maken. Optimalisatie voor verschillende platforms is iets waar je rekening mee wilt houden bij het nemen van beslissingen over video-inhoud. Jouw video heeft een andere vorm en duur nodig om effectief te zijn op uw website dan wanneer deze wordt gebruikt als onderdeel van een Instagram-campagne. Op basis van onze ervaring met het maken van online video en meetresultaten, adviseren wij de volgende vormen en looptijden:
    YouTube: landschap; tot 3 min.
    Facebook: verticaal; tot 2 min.
    Twitter: vierkant; minder dan 45 sec.
    Instagram: vierkant; minder dan 30 sec.

5. MAAK HET VISUEEL AANTREKKELIJK

Beelden vertellen het verhaal. Online video moet de aandacht trekken en begrepen worden door ernaar te kijken. Wanneer iemand door de feed van zijn favoriete sociale platform bladert, heb je een geweldige kans om hen te bereiken met een bericht waarin ze echt geïnteresseerd zijn. Maar je kans is kort. Maak daarom beelden die de aandacht van je publiek trekken.

6. KIJKEN ZONDER GELUID

We weten dat dit controversieel is en we kijken ook graag naar een video met geluid. Maar bij online video is het gebruik anders. Je publiek kijkt niet thuis. Ze kijken veel vaker naar een video zonder koptelefoon en willen andere mensen niet storen door geluid af te spelen vanaf hun telefoon. Op Facebook wordt 85% van de video-inhoud zonder geluid bekeken!
Maak dat je video ook zonder geluid aantrekkelijk is. Laat de beelden het verhaal vertellen en zorg voor ondertitteling.

7. GEBRUIK GOED ONTWORPEN TEKST

Tekst en grafiek op het scherm is aantoonbaar belangrijker dan interviewaudio. Het is een geweldige manier om je boodschap over te brengen met online video - hou rekening mee dat je het publiek die op zijn smarphone zit wilt bereiken. Maak de tekst kort en memorabel. 60 woorden per minuut, in 10 secties is verstandig voor sociale video.

8. MAAK CONTACT MET DE OGEN

Direct praten met de camera kan een grotere betrokkenheid voor online video-inhoud opbouwen. Het geeft het publiek het gevoel dat ze oogcontact maken met de persoon op hun schermen. Wanneer je met iemand persoonlijk praat, communiceer je beter met oogcontact. Wanneer je een presentatie maakt, probeer je contact te maken met je publiek. Wanneer je vlogt, praat op Skype of Facetime, kijk je rechtstreeks naar de camera.
Maak dus oogcontact! Zo connecteer je makkelijker met je publiek.

9. BUDGET VOOR BETAALDE                      PROMOTIE

Houd een budget vrij voor online promotie. Hoeveel dit moet zijn, hangt af van het platform (facebook, Instagram, LinkedIn...) waarop je de video wilt promoten, de grootte van je doelpubliek dat je wilt bereiken en de populariteit van je pagina. 

10. TEST TOT ER RESULTAAT IS

De grootste voordeel bij online adverteren is dat de aantal vertoningen exact meetbaar is. Je weet hoe vaak je inhoud is gezien, de aantal klicks, videoweergaven, interacties en veel meer. Test eerst met een klein bedrag om te zien welk platform en doelpubliek het best aanslaat. Test met verschillende varianten van video's, foto's en teksten. Meet en stuur bij. Zo kom je te weten welk advertentie het best doet en kan je hierop verder bouwen. Blijf niet investeren in iets dat niet werkt. Online platforms bieden gratis en eenvoudig toegang tot analyses.


Wil je meer info over online video? Boek vrijblijvend een gratis consult!

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen contact met jou op de afgesproken datum.